2017. okt 20.

A PLÚTÓ, AKI NEM HASZNÁL ÉRZÉSTELENÍTŐT, DE JEGES A SZÍVE, FORRÓ SZÍVET TAKAR!

írta: Eszter 777
A PLÚTÓ, AKI NEM HASZNÁL ÉRZÉSTELENÍTŐT, DE JEGES A SZÍVE, FORRÓ SZÍVET TAKAR!

SZATHMÁRY ADRIENN CIKKE

          A PLÚTÓ, aki NEM HASZNÁL ÉRZÉSTELENÍTŐT, de jeges szíve, forró szívet takar!

A Plútó elindul előre 2017. szept.29 – 2018 ápr.22-ig a Bak 17-21.fokain

 
     A Plútó, mint transzcendens planéta,
a szellem és a lélek kapcsolódását jelképezi, a szellemi hatalmat, és annak erejét.

        Ő Hádész, az Alvilág ura, amin mindannyiunknak életünkben legalább egyszer át kell haladnunk a belső tisztuláshoz és, hogy hitelessé váljunk a forrásunkhoz. Így elsősorban a Skorpió jegyéhez kötődik.

Általában a tömegekre hat, hatalmat gyakorol, a hatalmat képviseli és hatása inkább globálisan nyilvánul meg. Van egy pusztító és egy gyógyító oldala, érzéstelítés nélkül tépi fel a már rég beheggedt sebeket is….A Plútó így a pusztítás mellett a regeneráció és az újjászületés erőit is hordozza analógiájában. De a Plútó a (páni-, egzisztenciális és pszichés...) félelmeket, valamint a gyökeres átalakulásokat is hordozza. Ezen kívül személyes horoszkópokban, ha kiemelt helyen áll, nagy, magnetikus kisugárzást is ad a "tulajdonosának", vagyis őserőt, erős hitet, amivel ő maga meg tudja oldani a válságos helyzeteket, s a legnagyobb bajból is fel tud állni.   Általában ezek a válságok, nagy bajok, katasztrófák kívülről érik a szülöttet, vagyis a megjelenésüket nem önmaga okozza, de a megoldás az mindig valami elsöprő erejű, és valami teljesen újat hoz létre. 

 

    A Plútó már hónapok óta hátrafelé tartó mozgásban volt (Ápr.23-a óta), s éppen ma, szept. 28-án este kezd átfordulni és indul el az előrehaladó irányba. Milyen jelentést tartogathat ez számunkra? Direkt előre haladó mozgása most leginkább a Skorpió és Bak jegyek szülötteit érinti vagy az ilyen Aszcendensű emberekre van hatással, valamint a kardinális jegyek szülötteinek is sok változást hoz. De, mint látni fogjuk gyakorlatilag minden jegy szülöttére hatással bír, s az un. kardinális jegyeket összekötve egy T-kvadráttal nagyban befolyásolja nemcsak e jegyek szülötteit, hanem a világban zajló eseményeket is.

A Plútó 2016 októbere és 2017 áprilisa között előrefelé haladt a Bak 16. fokáról és eljutott a 20. fokig, ahol éppen egy szép Marssal alkotott harmadfényből kezdett visszahátrálni mostanáig a Bak 17. fokára, ahol mozgási energiáját elveszítve megállt, majd nagyon lassan megfordult s elkezdett ismét határozottan előre indulni. Tehát ugyanezen a fokon, azaz úgy másfél éve kitartóan a Bak 16 -17. fokán áll. (átlag 1 fokot halad havonta). Hol előre indult, hol visszafelé hátrált hónapokig. 2017 január és áprilisa között a Plútó már kimozdult erről a mostani 17. fokról és elért egészen a Bak 20. fokáig, majd ezután ismét visszament a 17. fokra, ahol megállt és sokáig stacionáriusan ezen az egy fokon tartózkodott, ahol jelenleg is áll. Most ismét nekilódul és újult erővel előre fog haladni, s az év végén várhatóan lép egy lépcsőfokot s rálép a 18. fokra, sőt jövő év április 22-ig eléri egészen a Bak 21. fokát is, amikor is ismét hátráló mozgásba fog kezdeni. Úgy gondolom a Plútó mostani áthaladása ezeken a fokokon rendkívül dinamikus időszak lesz.

 -----------------

    Tehát a mostani előrefelé indulása egy határozottabb nekirugaszkodás. Decemberben pedig már igencsak fel fog gyorsulni és ezáltal erőteljesen megnyilvánul majd a hatása. Épp, akkor, amikor mostani ura, házigazdája, a Szaturnusz is hazatér a Bak jegyébe! Miért is olyan érdekes a Plútónak ez a holtpontról való mostani kiinduló helyzete?

    Egészen jövő év, 2018 februárjáig ugyanebben a sötét zónájában fog maradni s azután rálép a Bak 21-22. fokaira, egy olyan fokra, amit a Plútó legutolsó tartózkodása óta az emberiség még nem tapasztalt meg. Ugyanis a Plútó legutoljára 1772-ben tartózkodott ezeken a fokokon! Tehát a Plútó most majd ugyanazon az ekliptikai időszakaszon fog átvonulni, és ugyanazokat az állomásokat járja be, mint azt tette 246 évvel ezelőtt. /A Plútó a Naptól való nagy távolsága miatti lassú mozgása által egy ekliptikai kört átlag 246 év alatt tesz meg/.

Azaz, ami a plútói minőségeket illeti, van egy 2015 – 2018 és van egy 1770 – 1773 között egybevágó, egymással egyenértékű időszakaszunk. Nagyon úgy tűnik, hogy hasonló forradalmi idők elé nézünk az elkövetkezendő években! Úgy gondolom, ez egy nagyon erőteljes, dinamikus, előretartó Plútó időszak lesz. Nézzük mi történt akkoriban:

-          1770 március 5-én volt a híres bostoni tömegmészárlás, amikor egy angol katona a tömegbe lőtt- no, akkor még nem fegyverrel, - hanem kövekkel meggyúrt hógolyókba szúrt tüskékkel, - rengeteg sebesült és 5 halott volt az eredmény. Napjainkra ugye nem sok minden változott, csak a módszerek fejlődtek és a halottak száma nőtt.

-          Ezután következett a lexingtoni sortűz 1775-ben, majd a bostoni teadélután…majd ezután kitört a függetlenségi háború, a Plútó a Bak 17. fokán állt…A Plútó akkoriban 1762-ben lépett át a Bak jegyébe s éppen a szilárd Bika- Skorpió jegyek 17. fokán álltak a holdcsomópontok éppen 90 foknyira a mostani helyzetétől! A Plútó 1778 nov-i jegyváltása előtt június 24-én szintén teljes napfogyatkozás vonult végig az Egyesült Államokon…

-          Vagy Franciaországra is vethetünk egy pillantást, ezeknek az éveknek az eseményei készítették elő a nagy francia forradalmat és a Bastille ostromát később.

-          De nem kell messzire mennünk, 1526-ban (mohácsi vész), szintén a Bak 18 fokán tartózkodott a Plútó, lett is belőle török invázió…(most okt. 23-án lép rá erre a fokra a Skorpió Nappal egyszerre!) vagy 1773-ban is, amikor Mária Terézia feloszlatta a jezsuita rendet…

     Ezek az események vezettek el később a függetlenségi háborúhoz, a török elleni csatákhoz és az 1770-es években a francia forradalomhoz. (Majd érdekes módon a Bak 3. jegyharmadában tört ki a francia forradalom…) Mindegyiknél közös, hogy egy országszerte érezhető gazdasági, pénzügyi és hitéletbeli válság előzte meg őket, (pl. vámok, adók) melyek hatalmas elégedetlenséget gerjesztett. A francia forradalom, az amerikai háborúk kirobbanását megelőző évtizedekben – sorozatos természeti csapások tették tönkre a termést, válságba sodorva a mezőgazdaságot.

------------------------

    A Plútó és általában a külső bolygók globálisan fejtik ki a hatásukat, lassúságuknál fogva nagyobb időszakot és teret befolyásolnak. A mostani plútói visszatérés a Bak szintén kemény, rideg jegyébe most már a korábbinál nagyobb mértékben, globálisan érinti az egész világot. Az aug. 21-i nagy amerikai teljes napfogyatkozás is erős jelzés, hogy ezek a folyamatok épp Észak-Amerikában mennek végbe, illetve Európában erősen Franciaország és a korábbi gyarmatosító országok érintettek leginkább.

    A Bak jegyének ez a 16 – 20-ig terjedő időszakasza az a tér-idő minőség, ahol a tömegek aktivitása, vagy éppenséggel a tömegesen, csoportosan végrehajtott cselekvések által a személyes hatalom átformálódik csoportos energiává. Így generál a Plútó tömeges vagy éppen tömegekre ható, azt befolyásoló történéseket, fellépéseket. Míg korábban a személyes hatalom befolyásolta a tömegeket, - lásd a Bak első 10 fokán, ahol a Szaturnusz egymaga uralkodott a szilárd, kemény hatalmi néhol diktatórikus fegyverek és technikák által, addig itt a Bak második harmadában a Plútó már a Bika jegyének vénuszi szakaszába rendezkedett be hosszú távra, ahol főleg a pénz, az anyagiak, maga a föld játszanak főszerepet a hatalom gyakorlásában és a Föld természetének alakulásában. A Mars, mint a fegyveres harcok, a tömeges mészárlások pedig a Mars túlzott, egzaltált energiájának köszönhető, amit a Plútó, mint elkövető fel is használ a Bak jegyében, a maga módján, a mindenkori Mars helyzetéhez is igazodva. („Érdekes” lesz, amikor majd együttállnak a Bakban, -Mars, Szaturnusz, Plútó...)

    A Plútó transzformációs energiáját mindannyian érezhetjük, hiszen ismét "bevándorlók keresik a bejáratot egy új országba", és sok függ az attitűdtől, a hozzáállásunktól, amelyben üdvözöljük az elkövetkezendő ismeretlen eseményeket és élményeket. Ráadásul a Szaturnusz még mindig erős, harmonizáló harmadfényben áll az Uránusszal, s a Jupiterrel szövetkezve még egyensúlyban tudja tartani a földi emberek spirituális, szellemi minőségét, diplomatikus megoldásokat keres a politikában, de csak olyan mértékben, amilyen szinten az jelenleg is van. Ez még december 20-ig, a Szaturnusz Bak jegyébe lépéséig kitart, ám a Jupiter október 11-i jegyváltása is már befolyásolni fogja ezeket a folyamatokat és változást hoz benne.    Bármilyen súlyos Plútó-tranzit felvethet mély félelmeket, és ahogyan gondolkodunk, interaktív emberi lényként érzünk, - ha egyáltalán, - egyénenként, úgy fogunk a kollektív tudati instabilitással és bizonytalansággal kapcsolatos széleskörű globális, mindenkire kiható félelemmel és lelkiismeretfurdalással szembesülnünk. Ez az oka annak, hogy sokan és gyakran panaszkodnak manapság, félve attól, hogy az eddig általuk ismert és élhetőnek vélt világ elveszti az egyensúlyát, destabilizálódik, és káoszba, anarchiába tart.     Ezt a vénuszi dekanátus szakaszt a Plútó csak 2018 vízkereszt estéjén fogja elhagyni, s belép egy merkúri minőségű időszakaszba, a Bak 20 - 21. fokára. (éppen Szűz 6. fokán lesz az Aszcendens ekkor, 18ó 24p, azaz hangsúlyozottan merkúri időminőségbe). Addig azonban marad ezeken a mostani fokokon.

      A Bak vénuszi dekanátusa a Szaturnusszal egyetemben stabilitást és makacsságot, mozdulatlanságot hozott az eddigi Bak Plútó viselkedésében és kifejeződésében. Most azonban, hogy lassan felveszi az utazósebességét (ehhez kell neki legalább 2 hét, s épp okt. 23-án lép át a következő 18. fokra, a Nap Skorpió jegybe lépésével egyidőben) és elindul határozottan előre, egyre inkább a gyakorlatban is kifejezésre juttatja tettrekészségét s a potenciális, eddig halogatott és tehetetlenül, mozdulatlanul szemlélt problémákat elkezdi a maga eszközeivel tisztázni majd és megoldani. Az élet sok területén fogja szembesíteni a világot és egyéni szinten az embereket is az igazsággal, így akik ezt eleddig hárították azok kénytelenek lesznek, ha fájdalom árán is de szembesülni az igazságokkal. Akik eddig is bátrak voltak, azoknak ezek a felismerések és igazságok nem jelentenek majd akkora fájdalmat. Most bátorságra, erőre lesz szükség az igazságok elfogadásához.    Ehhez hozzávehetjük még a Plútó természetben is megmutatkozó hatalmas erejét, amelyet a természetben is az átalakításra, megújításra fordít akár rombolás által is a maga kegyetlen kíméletlen valóságával. (A Szűz merkúri szakasza is inkább a természetet és magát az anyafölddel kapcsolatos átalakulást jelzi előre. Ez ismét egy jelzés a még ezután is várható, az eddigieknél nagyobb mértékű és átalakító hatású földrengésekre, csuszamlásokra, s a Bak jegy analógiája révén akár hatalmas hegyomlásokra, és lavinákra, mind világi mind az egyéni életekben. Tehát hegymászók vigyázat! az eddigieknél sokkal de sokkal fokozottabb lavina és hegyomlás vagy éppenséggel földrengés veszély!)

Sok múltbéli emlékre és dologra fény derül, mivel ez a módja annak, hogy jobb perspektívával rálássunk múltunkra. S mindez történik egy ezzel egyidőben létrejövő Jupiter és Uránusz közötti szembenállás idején, valamint a Mars és a Neptunusz szembenállásakor. Nincs kifogás, a Plútó, a mélység és a gyökeres átalakulások bolygója válik most direkté, s ebben a konstellációban váratlanul és kristálytisztán hozza felszínre az alvilág eddig féltve őrzött titkait, a homályos, eddig titkolt és a valóságtól elferdített, hazug beidegződéseket, s teszi ezt a Neptunusszal közösen. Főleg azokat érinti ez a már régóta elkezdődött folyamat, akik eddig nem fogadták el az új, haladóbb spirituális nézeteket, vagy makacsul ellenálltak az őket körülvevő változásoknak. Ezek főleg a szilárd jegyek szülöttei, akik nehezebben tudnak alkalmazkodni és elfogadni a mostani változásokat és az igazságok felszínre jövetelét.

   A Pluto hideg, sőt inkább fagyos, könyörtelen, nem teketóriázik, kegyetlenül fogja keresztül vinni tisztító tevékenységét a világban, s egyre hevesebben. Mivel spirituális, és a Skorpió szellemvilágához tartozik így ne csodálkozzunk, ha felerősödnek a vallási, spirituális, ideológiai szélsőségek, ami egészen elmehet a fanatizmusig, forradalmi helyzeteket provokál, hiszen erőszakos, mint a Mars, de nem olyan direkt és nem egyenes, nem konkrét fegyverrel provokál. A spirituális, vallási dogmákat eddigi eszméket is fel fogja forgatni. Vallási dogmákat, eddigi hitrendszereket fog fenekestűl felforgatni és az igazságokat jéghidegen fogja az emberek elé tárni. Plútó látszólag rombol, sebeket tép fel, de igaz dolgokat hoz fel a lélek mélységeiből.

A Plútó gyógyít, tisztít, de ő olyan orvos, aki nem használ érzéstelenítőt!  Ő a tömegekre hat és gyógyító, tisztító munkája során - a Neptunusszal együtt dolgozva-, felszínre hozza az eddig ködösen és tévesen tartott hitrendszerek és spirituális tévelygések, elhallgatott és fagyasztva tartott igazságát. Megtanít felismerni és különbséget tenni a fehér és a fekete hattyú között. Mivel a Plútó mindig a tömegekre hat, főleg most így a Holddal is együtt állva, ez így még inkább hangsúlyos, tehát nem csak egyéni, hanem egyetemes, egész világunkat érintő szinten fejt ki a hatását.

     A direkt mozgású, egyre felgyorsuló Plútó előkészíti a terepet a Szaturnusz december 20-i jegyváltásához is, amikor is ez a szintén hidegséget és keménységet, ugyanakkor bölcsességet is képviselő bolygó belép szintén a Bak jegyébe, ahol uralmi helyzetébe kerül, saját otthona erősségét élvezi. A Plútót eddig is uraló Szaturnusz most nagy változáson fog átesni, hisz eddig a Jupiter befolyása alatt állt, vele nagyon szoros érdekkapcsolatban is, nemigen tudott lépni ő sem. A Plútóhoz hasonlóan ő is egy sokáig tehetetlen erősen befolyásoltság alatt lévő állapotból lép egy teljesen más minőségbe: saját uralmába! December 20-án ő is uralomba kerül és nagyon is cselekvőképes lesz, de már a jó ügyet támogatva.

Főleg december végén és január elején nagyon erősen megmutatkozik majd e két bolygó – a Plútó és a Szaturnsz - addigra erőteljesebbé és kibontakozóvá váló direkt hatása, s a holdcsomópontokkal való pontos találkozásuk jelentős változásokat generál majd a bolygónk, valamint a politikai és az egyéni életekben.

     A Szaturnusz december 20-i jegyváltása után még több, mint két évig a Bak állatövi jegye e két erős bolygó a Plútó és a Szaturnusz együttes hatása alatt fogja kifejteni befolyását az emberiségre és a világ eseményeire.

    Mindenképpen kihat az egész világpolitika alakulására, s az egyéni életekben főleg a Bak jegyűek, vagy Bak Aszcendensűek életébe hoz változást. De ugyanígy hatással lesz minden más állatövi jegy szülöttére is, hisz a Vízöntők is a Szaturnusz befolyása alatt állnak, a Vízöntőknek sorsdöntő változáskat hoz, a kardinális jegyű- Rák-Mérleg-Bak-Kos jegyeknek is, de még az Ikrek és a Mérleg is erősen kötődik ehhez a bolygóhoz. A Plútó és a Mars által pedig a Skorpiókra is nagyban kihatnak e planétaváltások. Érdekes, hogy a Bak és a Rák jegye, illetve ez a világtengely a Hold és a Plútó együttállása miatt nagyon is központi szerepet kap, sőt amikor a Szaturnusz decemberben jegyet vált, a Hold ugyanígy a Plútóval fog együttállni. Hatása tehát a tömegekre, a népre és az emberiségre, sőt egész bolygónk természetére így mindenképpen komolyan figyelembe veendő.

-          Eddig igaznak hitt érdek kapcsolatokról lehull a lepel és az eddig valósnak hitt igazságokról kiderül, hogy hazugságok, áleszmék, álideológiák.

-          spirituális, vallási dogmák, nem valós eszmék lelepleződése.

-          tömeges erőszakos cselekmények. robbanások.

-          A földies Bak jegyében e két planéta erős földcsuszamlások, földrengések és azzal kapcsolatos természeti katasztrófákat vetítenek előre. Az időjárásban a levegőt erősen lehűtik, fagyos, rendkívül hideg telet jeleznek.

-          A Plútó, mint a Skorpió magasabb rezgésű ura, novemberben erős konfliktus helyzetet teremt a Marssal való nehéz és erős hatású negyedfényszögében, immár gyakorlatilag is előmozdítva és meg is valósítva a változásokat. A Mars ekkor kimondottan rosszindulatú lesz ami a törvényes rendet akaró tömegeket megmozdítja, aktivizálja. Tömeges tüntetések, tömegeket éríntő erőszakos cselekedetek és földdel kapcsolatos aktív megmozdulások: földrengések, vulkánkitörések s ennek következményei. Mindez az egész évben fennálló kardinális kereszt eddig csak a felszín alatt alvó erejének aktív megmutatkozása.

-          A Bak jegyében a Plútó és a Szaturnusz erősen marsikus jellegű megoldásokra törekszik de a tiszta és jó célt szolgálva s annak érdekében.

-          A régi hitrendszerekre új fény vetül, régi igaznak vélt dogmák, ismeretek, emberek most új fényt kapnak és mindenről és mindenkiről sok igazságra vetül fény.

-          Ámítások, csalások, hazugságok napfényre kerülése, s a Plútó globális szinten, tömegekre hatva fogja ezt feltárni, főleg, hogy most a Hold is ott áll mellette-

-          A gyógyításban így az egészségügyben a régi elavult, pénzközpontú, álságos módszerek lelepleződése és új pszichés, szellemi utakon járó gyógyítási módszerek születése

-          A mostani képlet a 8. házba teszi a Plútót és a Holdat is, ami elsősorban spirituális, szellemi és transzcendentális értelemben hoz válságot s tisztázza majd az ezeken a területeken eddig működő hazugságukat, tömegekre ható ámításokat. Ugyanakkor a pénzvilág, a bankrendszerek területén is megteszi ugyanezt.

    Már most is tapasztalhatjuk, hogy válságba került a Föld összes vallása. Nem tudatosan, de mindegyik az ősi-vallás felé halad vissza. Az idő haladásával a csillagok új életre keltik őket. Plútó és a Hold együttállása az emberek közti, így a vallások közti egységre hívja fel a figyelmet. Már nem az egyéni hanem a közös érdekeket kezdi előtérbe helyezni. Az ellenállás azonban még nagy, hisz elég régóta begyepesedett és megrögzült képeket, életmódokat, hitrendszereket kell felülírnia. Nem hasonlít ez egy kicsit a Vízöntő kor előszobájában az oda való belépés előkészítésére? (a Plútó 5 év múlva már éppen ott fogja további munkáját kifejteni).

A jelenlegi, erősen marsikus Plútó egész birkózását egy új szellemi élettartalomért, életmódért, egy tiszta spirituális cél érdekében teszi.

 

A Plútót egy bizonyos kozmikus periodicitás veszi körül és viszi tovább a szellemi eseményeket.

-          A Jupiter október 10-i jegyváltása a Skorpió jegyébe is ezt a folyamatot hangsúlyozza és mélyíti majd tovább. A Skorpió és a Mars, s a Plútó is szorosan összefügg a régmúlttal, a történelemmel, így a Plútó most erre is hatással lesz, régi hitrendszerek és téves, hazug tanításokat fog kegyetlenül feltárni, - a Neptunusz is ebben lesz segítségére. A kultúrák arra törekednek, hogy ne jussanak vissza az ősi-kezdetekbe és ne ezekben kelljen megújulniuk és megtermékenyülniük, azonban most lesz egy kényszerítő hatás szembenézni a régi nézetekkel, hitrendszerekkel, régi karmikus feladatokkal és következményekkel, lemerülni azok alvilágába és onnan felhozni az igazságokat, a régi valós tiszta tényeket, hogy aztán azokból már egy tiszta és új rendszer tudjon felépíteni. Ez a Plútó. Ha tetszik, ha nem ő hidegen, kegyetlenül de gyógyít. A Plútó jeges felszíne, forró szívet takar!

   Mivel a Merkúr a legutóbbi Újhold fokán, a Plútó harmadfényében állt, így szinte biztosra vehető, hogy a szeptember vége és október 20. között történő események erőteljes és erős változásokat generálnak és sok mindent megalapoznak. Új szemléletváltást hoz, hasznos, értékes és természetes magokat vet el és sokaknak ez jelentős következményekkel fog járni az elkövetkező előrefelé tartó Plútó hatása alatt. (Ápr. 22-ig).

    Mindent összevetve, egy erőteljes Plútó hatáshoz érkeztünk, amely úgy tűnik, sok dolgot alapít majd, sok hasznos, természetes és értékes magot vet el, és sokan tudnak átállni, rátalálni egy hatásosan és sikeresen működő új életmódra.

A Plútó radikálisan tisztító és átformáló, átalakító természetes energiája globális nyomást jelent a tömegekre, s ugyanígy hatással van a világ és a Föld átformálódására, átalakulására. A Bak jegyében való tartózkodása a kormányokban, a diktatúrákban, az ellenőrző és egészségügyi rendszerekben, valamint a pénz és bankrendszerekben a legrosszabbat hozta elő. Eddig minden alkalommal, amikor a Plútó nehéz, kihívó fényszögek hatása alá került, - mint amilyen egy negyedfény vagy egy szembenállás, - az súlyos, keményen meghozott intézkedéseket és döntéseket hozott magával vagy az ugyanilyen jellegű fellépések radikális megfékezését.

     2016 októbere és 2017 augusztus vége közötti időszakban a Mérleg jegyéből a Jupiter három alkalommal is negyedfénnyel támadta a Plútót. Meg is lett az eredménye, a Jupiter, a Szaturnusszal karöltve, radikálisan és vadul felnagyította és kiterjesztette a globális eseményeket, erőszakosságot, tömeges haláleseteket és katasztrófákat, eseményeket hozott, amelyek a kardinális jegyek alkotta nagy kereszt fényszögek és szembenállások hatására gyorsan és kirobbanóan szinte váratlanul és nagyon hevesen, durván léptek fel. /Rák-Mérleg-Kos-Bak jegyek közti hatalmas feszültségek és szakadások, melyeket az emberek egyéni életükben is megtapasztalhattak/. Biztosan mindenki észrevette, hogy tavaly október óta volt elég része súrlódásokban, konfliktusokban s, hogy élete valamely területe kibillent az egyensúlyból!

      Ne felejtsük el, hogy bármely Plútó-tranzit ideje mély félelmeket hoz felszínre, akár a pánik erejéig fokozva is, amikor ez a kardinális Plútó periódus most nagyon erősen a sötét mátrix által létrehozott félelmeinket hozza felszínre. Kollektív félelmeket, bizonytalanságérzetet, instabilitást, méghozzá nagyobb, tömeges megjelenésében. Sokan a környezetünkben is panaszkodnak erre, s ha körülnézünk a világunkban akkor a világ, amit megszoktunk most a destabilizációját éli, mindenhol káosz, felfordulás, átrendeződés folyik, ami a Plútó témaköre.

     A Plútó ennél az előrefelé mozduló állomásánál a Hold is mellé kerül a Bak jegyében s éppen a Szűzben álló Vénusz és a Mars között egy szép harmadfénnyel kapcsolja össze e két bolygót a Halakban álló Neptunusszal[1]. Ez még inkább intenzívebbé teszi a Plútó és a Mars között most kialakuló harmadfényt, s ez visszakapcsolja a mostani plútói történéseket a 2014-15-ben megtörtént eseményekhez, mivel a Hold éppen azon a fokon áll most a Bakban, mint ahol a Plútó állt akkor. Tehát ez egy nagyobb periódust ölel áll, s ilyen vonatkozásban mind a politikai mind az egyéni életekben hoz immár gyakorlati változásokat, hiszen a Plútó most előrehalad és egyre felgyorsul, így a gyakorlatias kardinális és energikus Bak jegyében a régóta tartó állóvíz helyzetét feladva immár a mindennapi életben is látható változásokat hoz. Felszínre, górcső alá kerülnek, a hazugságok, ámítások, csalások, amelyekkel a legmélyebb szinten szembe kell nézniük azoknak, akik eddig ezt nem tették, elmentek mellette vagy homokba dugták a fejüket. S a Plútó itt előhozza a bátorság kérdését is, hiszen, csak az igazsággal való szembenézéshez bátorságra van szükség, még ha csalódást és fájdalmat is okoz. „Az igazság felszabadít” - mondaná János apostol. A Plútó magasabb szintű rálátással hatalmas erőt ad, hogy megérthessük a mélységekben eddig elfedett igazságokat, rákényszerít ezekkel való szembenézésre, és hogy helyretegyük, amit ezen időszak alatt eddig nem sikerült, halogattunk vagy elmentünk mellette. Ez az ébredés majd kibillenti mind a Földet, az politikusokat mind az egyéneket az eddigi tétlenségből, s arra kényszerít, hogy helyére kerüljön minden kirakós darabka. A Plútó szélsőséges helyzeteket teremtve akár a kommunikációban is- lévén merkúri jegy kapcsolódik a Bakhoz s a Plútó-Hold együttálláshoz, -  az eddig halogatott feladatok rendezésére figyelmeztet. A Plútó most, ha fájdalmasan de szembesít majd a valósággal s az igazsággal, felszínre hozva a mélységből (s itt a Neptunusszal együttműködve) a már régóta ott lévő elhallgatott, titkolt vagy elferdített igazságokat. „Az igazság a mélyben van” /Szepes Mária/.

     A Mostani időszak képletében a Plútó és a Hold a 8. házban állnak, ami a néptömegekre vonatkoztatva mutatja, hogy élnek néphatalmukkal s annak a Mars erejével hangot is adnak. A 8. ház tömegek halálát is jelenti, ami a néptömegek radikális megmozdulásai és szélsőséges fellépései miatt lehet. Mindenképpen érdekesnek és említésre méltó, hogy az Egyesült Államok születési képletének az Asc-se egybeesik a mostani Plútó direkt irányba váltás képlet Aszcendensével, s ilyetén formán ez az Aszcendens rajta áll, és egybeesik nemcsak az USA radix képletének Aszcendensével, hanem  Mr Trump Nyilas - Ikrek , Hold- Nap oppozíciójával is, ami igencsak aktivizálódik....érdekes....tehát intő jelzés, hogy fokozódik a helyzet Amerika körül...

    Mivel mind a Plútót, mind a Szaturnuszt a legmélyebb és legsötétebb félelmeinkkel társítják össze, ezért spirituálisan ez egy olyan tanulási folyamat, amikor meg kell tanulni ezeket az energiákat legjobban saját magunk hasznára fordítani. Mindenki, aki itt a Földön él, valahol kénytelen lesz szembesülnie és konfrontálódnia annak szükségességével, hogy kénytelen kelletlen, ha tetszik, ha nem, muszáj lesz szembenéznie személyes spirituális világával azért, hogy abból egy megtisztult Egoval jöjjön ki, amely ezután már egy alkalmas spirituális testként fogja őt szolgálni, azért, hogy egy magasabb szintű énjét megvalósíthassa és kifejezhesse. Örökérvényű igazság ugyanis, hogy abból tanulhatunk legtöbbet és azáltal fejlődhetünk a leggyorsabban, amivel gondunk van. „Hiszen ahol a félelem, ott az út”. / Ruediger Dahlke/

    Ezek a nehéz Plútó tranzitok lehetőségeket nyújtanak számunkra, hogy megszabaduljunk félelmeinktől és rémálmainktól, s megtisztuljunk alacsonyabb énünk salakanyagaitól. Nagyon sok embernél ez karmaváltás, feladatváltás időszaka. Ezekre a mai spirituális közösségek és eszközök kellő lehetőséget és eszközöket biztosítanak, tehát ha te még nem vetted fel a kapcsolatot egyetlen ilyen közösséggel sem, akkor itt az ideje.

    Az elkövetkező előrefelé haladó Plútó periódus sok minden felszínre kerülését, kezdetét jelenti és a régi gátlások és elnyomások, tévhitek, szorongások tényezőitől szabadít meg. Emlékezzünk, most egy hosszú távú gyorsulási pályán/fázisban vagyunk, éppen tanuljuk hogyan ejtsük, iktassuk mindazt, ami felesleges, szükségtelen, igazságtalan azért, hogy teljesíthessük azokat a feladatainkat, amiket magunk elé kitűztünk. Ez most tulajdonképpen egy gyakorlati idő, hogy feltakarítsuk és bevégezzünk sok dolgot, amit múlt év decemberétől egészen március folyamán elkezdtünk és újrakezdtünk egészen mostanáig. Mindenki folytassa a helye megkeresését ebben a Kozmikus káoszban, és az akaratotokra, az igazságotokra koncentrálva legyetek bátrak és kitartóak, amennyire csak tudtok.

 

    Mindezek az események az augusztus 21-i teljes napfogyatkozás után, a Szaturnusz és a Nap által uralt le és felszálló holdcsomópont által is jelölt nagy korszakváltásnak is a hatására történnek, amely közvetlen előfutára az emberiség Vízöntő korba való belépésének. Átmeneti korban vagyunk, a régi világrendnek véget kell érnie és egy újnak kell a helyére lépnie, amely a Plútó transzformáló, megújító és tisztára mosó karmikus energiája nélkül szinte elképzelhetetlen lenne. A Halak jegyének legelső fokáról szépen kezdünk (kezdünk!) átcsusszanni a Vízöntő jegy utolsó fokára, - lévén a precessziós Napév visszafelé veszi a lépcsőfokokat az Ekliptikán. Azonban egy precessziós év sajnos éppen egy emberöltőt tesz ki, ami 72 év. Tehát itt állunk a kapuban s abban a korban élünk, amikor az átmenetel, a transzformáció, mind spirituálisan, mind anyagi és lelki szinten végbe kell, hogy menjen.

     Plútó 2023-ig fog a Bak jegyében haladni s utána következő állomása a Vízöntő jegye. Ez a mostani kor tehát tisztít, tisztáz, átalakít, átformál, gyógyít, regenerál - érzéstelenítő nélkül! -, hogy az emberiség annak megfelelően tudjon egy új világkorszakba lépni.  Az átmenet, mint látjuk nem lesz egyszerű.

 

 

                                                                             írta:  Szathmáry Adrienne

                                                                             Institute of Traditional Astrology, I.T.A.

                                                                             szakralisasztrologia@gmail.com

                                                                             0670/513-38-06   

 



[1] A Plútó ha fényszöggel nem is, de valahogy mindig valamilyen láthatatlan kapcsolatban van a Neptunusszal, így a Halak és a Skorpió jegyek is sokban együttműködnek, főleg, most, hogy a Neptunusz otthon van a Halak jegyében, s a Hold átviszi a Plútó és a Neptun közt a Fényt.

Szólj hozzá