2018. júl 12.

A FÉRFI, HA NEM MER BÍZNI

írta: Eszter 777
A FÉRFI, HA NEM MER BÍZNI

HA NEM BÍZOL, MAGADBAN NEM BÍZOL

 

A Férfi ha nem mer bízni...

Mert egész életében csalódott újra és újra. Mert mindenki érdekekkel közeledett hozzá, és mert ha találkozott is olyannal, aki nem, abban sem mert bízni, nem tudja elhinni, hogy valakiben lehet FELTÉTEL NÉLKÜLISÉG. Fél az újabb csalódásoktól, de az élete romokban hever...terheli a bűntudat, terheli a félelem, a fájdalom, önmagára haragszik a legjobban. 
Pedig van feltétel nélküliség, van olyan, aki nem érdekekből akart közeledni hozzá, hanem tiszta szívből.
A fényt az összetört férfinek magában kell megtalálnia először, és visszavenni a hitét, igenis lehet még élete, igaz, új élete lehet, a régivel nem tud semmit sem kezdeni. Elfogadni az újat, elfogadni a Nőt, egyáltalán merni megközelíteni azt a nőt, akiről már tudja, nem az, akinek hitte régen. A férfi, ha nem mer bízni, saját bizalmatlanságát vetíti ki, és másokat lát olyannak, amilyenek valójában nem, mert feltételezi, hogy az egész világ ugyanolyan... nem ugyanolyan. Sokkal több a tiszta, szeretettel teli ember, mint azt sokan gondolják, és még több a szeretetre vágyó, nem hamis, nem érdekek mentén gondolkodó nő, hanem ÉRZŐ NŐ, és az ÉRZŐ NŐK nem büntetnek, hanem befogadnak, ha itt az ideje. Ha a Férfi felismerte, melyik Nő volt az életében az, aki nem érdekekből közeledett volna, akit a saját bizalmatlansága miatt, az előítéletei miatt, a hiszékenysége, befolyásolhatósága miatt lökött el magától, ha felismerte, melyik Nő volt az, akiben megbízhat, aki jobban bízik benne még most is, mint ő saját magában, akkor a Férfi ráébred arra is, amint ehhez a nőhöz közelít újra, hogy a zárt ajtók, a harag, bármilyen bosszú helyett szerető szívet talál, elfogadó Nőt, mert az elfogadó, bölcs Nő érti, érzi a férfi összetört szívét, segít neki felépíteni romokban heverő életét, a Nőnek csak egy dolog fáj a legjobban, és ha azt újra kapja a Férfitől, akit elfogadna, akkor bezárul a női szív: az újabb bizalmatlanság, az újabb feltételezgetések, az újabb elzárkózás, hidegség, elutasítás és elfordulás a nőtől. Akkor a Nő feladja. A női szív sem bír el mindent... Ha két ember között egy szerelem valóban szerelem, akkor azt nem tudja megtörni az idő, és a Férfinek meg kell mutatnia, hogy tényleg FÉRFI és nem abban, hogy határozott, hogy irányít, hogy domináns. Hanem abban, hogy igenis mer bízni, szeretni, nyitni, hinni a Nőben, ahogyan a nő hisz benne, meri magát átadni a szerelemnek, elhiszi végre, hogy szerethető, hogy létezik a szeretettel teli, egység, párkapcsolat, és az új életébe csak akkor tud belépni, ha elhinni meri, ez neki jár.. mert jár. A szenvedése tanulás volt, a megbocsátást először magával kell kezdenie, a nő, habár szívében fájdalom van, meg tud bocsátani, mert a szerelem az nem illúzió, hanem egy magától értetődő alapja a világnak, és a szerelemben NINCSENEK FELTÉTELEK, SEM ELVÁRÁSOK. 
Az a férfi a legerősebb, aki mer elgyengülni, megadni magát, mer szeretni, hinni, bízni és beáramolni a nőbe, nem az, aki meg tudná váltani a világot, és persze mindezt EGYEDÜL képzelte el, de nem működött... és azért nem működött, mert ketten kellenek, egy férfi és egy női energia, egységben. Egység nélkül a küldetés nem működhet. 

Áldás
E

Szólj hozzá

bizalom Kapcsolat Férfi és Nő