A LABILIS SZEMÉLYISÉGZAVAR
2018. július 12. írta: Eszter 777

A LABILIS SZEMÉLYISÉGZAVAR

BIZTONSÁGI ÖVEKET BECSATOLNI, TOJÁSHÉJAKON FOGUNK JÁRKÁLNI...OSSZAD!

A labilis veszélyes személyiség
/bipoláris, borderline személyiségzavar/
BIZTONSÁGI ÖVEKET BEKAPCSOLNI
A szándékos drámaszitó, a provokátor
A díva, a femme fatale.
Partnereit gyakran váltogatja, és istennőnek, szépségnek hiszi magát. Minden nőben riválist lát, még a saját családtagjaiban is, és férfi családtagjait látszólag anyatigrisként védi, valójában önző módon birtokolja őket és mindent megtesz, hogy egy-egy kiszemelt férfit magához kössön akár a családból, akár a családon kívül.
Nem tud megmaradni egyetlen valós párkapcsolatban sem, partnereit rendszeresen megcsalja, és ha van olyan férfi családtagja, akihez férfi-nő karma köti, az iránt megmagyarázhatatlan vonzalmat érez, melyet családi szeretettel palástol, és a férfi minden párkapcsolatát tönkreteszi manipulációval, hazugsággal. Semmitől nem riad vissza, hogy elérje, csak rá figyeljenek. Valamilyen függőségnek hódol, nimfománia, alkohol, drog, bármi, amivel csillapíthatja állandó szeretetéhségét, melyet soha, amíg él, semmi nem tud kielégíteni.
Végtelenül magányos, de mégis mindig eléri, hogy valaki legyen mellette, azonban a labilisnak semmi sem jó és semmi nem elég.
Mestere a hízelgésnek, és tudja, mivel áltassa a másikat, hogyan érje el, hogy a másik tőle függjön és az ő véleményét tartsa szentnek.
Vonzó, szép, intelligens és tehetséges, de a tehetségét csak akkor tudja kibontakoztatni, ha rengeteg férfi veszi körül, aki mind neki hódol.
Mindaddig tud akár folyamatosan kedves, elbűvölő, izgalmas lenni, míg vágyait teljesítik, azonban abban a percben, hogy a dolgok nem úgy vannak, ahogyan azt ő elképzelte, azonnal átcsap a hangulata egy teljesen másik szélsőségbe, és nekiesik mindenkinek, mindenki mást okol, önmagát soha, önmaga számára elképesztő felmentéseket talál ki. Gyakran hazudik, de számára ez rutin, és megmagyarázza magának, hogy másokért teszi, mert mivel nárcisztikus is, meggyőződése, hogy ő lát mindent jól.
Ha túl közel kerülünk hozzá, fuldokolni kezd, ha elhagyjuk, minket okol, hogy miért mentünk el, miért hagytuk magára, nincs szívünk.
A szeretetgombjainkat nyomkodja, hogy elérje céljait, majd a félelemgombokat, ha már átlátunk rajta.
Végtelenül nagy manipulációs erővel bír mentális és asztrális szinten is, akkor veszélyes igazán, ha a médiában, politikában, nagy cégek élén van, vagy ha spirituális és ezt tudja is magáról, mert akkor képességeit, adottságait rombolásra használja, mindezt azonban észre sem veszi.
A labilis, bipoláris, borderline személyiségek általában nők. Végletesen ragaszkodnak egyetlen emberhez, és hosszú körmökkel kapaszkodnak belé. Mindent és mindenkit elmarnak tőle. Senki nem maradhat akörül az ember körül, akit kiszemeltek maguknak. Családon belül is van ilyen! A saját testvére, a saját anyja, bárki lehet labilis bipoláris, aki a végletekig ingadozik, minden arról szól, hogy a figyelem ráirányuljon, áldozatát akkor is zaklatja, ha az abban lát megoldást, hogy akár a világ másik felére menekül, persze maga mögött hagyva az értékes embereket is. Áldozata azt hiszi, hogy ezzel teszi a legnagyobb szolgálatot a szeretteinek, hiszen mellette úgysem lehet senki boldog, holott ez csak a labilis megtévesztő, kifinomult játéka.
Vigyázat! A labilis, borderline, bipoláris személyiség elhiteti az áldozatával, hogy ő nem elég jó, nem tud semmit megvalósítani az életében, és mindig pontosan tudja, mit kell mondania, hogy áldozata higgyen neki, újra és újra visszarántja, és sok esetben úgy befolyásolja mentálisan és asztrálisan, hogy még ő maga sem tudja mit tesz. A nagyon erősen bipolárisoknál általában nem is emlékeznek arra, hogy előtte három perccel mit mondtak, mit írtak le, és következetesen tagadnak, mindig más a hibás, mindig valakire rá tudják fogni a saját hibáikat, és nem csak az áldozatukra hanem mindenkire akit az áldozat szeret. Mindezt azért, hogy az áldozat csak vele maradjon, csak az ő kívánságait lesse.
Végtelen szeretethiány vezérli, és az a vágy, hogy valaki mindig vele legyen. Megszállottan üldözi áldozatát, és élete minden területét tönkreteszi, legfőképp a szerelmi kapcsolatait.
Figyelem! A labilis személyiség nem kicsit labilis, nem csak úgy ingadozó vagy instabil, hanem VESZÉLYES ÖNMAGÁRA ÉS A KÖRNYEZETÉRE NÉZVE. Végtelenül nárcisztikus, mindennek róla kell szólnia, egyáltalán nem érdekli a másik ember, és ha magára hagyják, dühkitörései vannak.
Figyelem!
Amikor egy veszélyes személyiséggel szemben önmagadat véded, válhatsz átmenetileg labilissá, de nem ennyire. Teljesen más az önvédelem, ami nem nárcizmus, ha megtagadsz egy szociopatától egy teljesítendő kérést, ami az ö önzésére alapszik, és teljesen más a mindenkit gátlástalanul kihasználó társadalmi ragadozó, a szociopata önző kérése, parancsa, amit ha nem teljesítesz, te vagy a hibás, és ha már eléggé lerombolta a személyiségedet, el is hiszed, azonban az önérzeted újra és újra ki akar törni a börtönből, ő pedig rádsüti, hogy labilis vagy.
A lablis nő szélsőségesen viselkedik. Gyakran tesz szexuális célzásokat társaságban, botrányosan viselkedik, átlépi a határokat és megszegi a szabályokat, mindezt annak tudatában, hogy úgyis elnézik neki.
A labilis személyiség oly mértékben megterheli a környezetét, hogy bárkin eluralkodhat a kimerültség, a fásultság, a céltalanság és az empátia hiánya, mondván, úgysincs ebből kiút.
Mindent megtehetsz, hogy segíts neki, de biztos lehetsz benne, hogy semmi sem lesz elég. Habár tisztában van vele, hogy múltjának fájdalmas részei okozzák a viselkedését, esze ágában sincs ezeket feldolgozni, mert akkor jól tudja, nem kap több energiát és magának kell a lábára állnia. Az ilyen személyiség nem tudja magát fenntartani egyedül, folyamatos anyagi támogatásra van szüksége, mivel a pénzzel sem tud bánni, következetlen, szétszórt, féltékeny, kicsinyes, képtelen következetes életvitelre, stabil, szerető családi légkör kialakítására és folyamatos munkavégzésre. A találkozókról gyakran elkésik, számára természetes, ha mások órákat várnak rá, mert ezzel is a figyelmet vonja magára.
Ez a személyiség rosszul viseli a kritikát, megalapozatlanul vádol, gyakran démoninak, sötétnek állít be másokat, hogy valahogy elkendőzze a saját hibáit. Gyűjtögeti a sebeket és később odavágja őket, hogy a másikkal szemben valahogy győzzön. Mindig övé az utolsó szó. Nem tűri, ha valaki nem hallgatja meg, és nem tud túllépni dolgokon, sem megbocsátani.
Állandó megerősítésre és bátorításra van szüksége, különlegesnek akarja érezni magát, és gyakran összeugraszt másokat, hogy ezzel is magára vonja a figyelmet. Élvezi a drámát, a vitát és a könnyeket. Úgy érzi, enélkül nincs élete, mert valahogyan érezni akar valamit.
Állandóan a konfliktust keresi, hogy aztán szerinte győztesen kikerülhessen belőle. Tud bálványozni és gyerekesen hízelegni, majd ördögnek kikiáltani a másikat, hogy magát minden helyzetből győztesen hozza ki.
Képes telefonbeszélgetéseket kihallgatni, belépni emailekbe, mindig a határokat feszegeti.
Állandóan váltogatja az arcait, hogy a nemből igen legyen.
Megtévesztő a bája, a kedvessége, de valójában nem érdekli igazán a másik ember.
Sakkban tart, matthelyzetet teremt. A logikus érvelés nem hat rá.
RETTEG A MAGÁNYTÓL. HA NEM LEHETSZ AZ ÖVÉ, MÁSÉ SEM.
Ő az, aki óránként többször is felhív, zaklat, a nyomunkban jár, fenyegeti a szeretteinket, őket is zaklatja, mindenkit, aki az útjában áll.
Fontos jellemzők, amikből ráismersz:
- a közelében állandóan védekezned kell
- a reakciói nem állnak arányban az eseményekkel
- folyamatos hullámvasút vele minden nap
- képtelen megérteni tettei következményeit
- kihívóan viselkedik, botrányos dolgokat mond és tesz
- néhány percet érdemlő viták napokig tartanak, meg sem próbálja befejezni
- rendszeresen áldozati szerepbe, mártír szerepbe teszi magát
- ő a tipikus szegény én, bűntudatot kelt
- nem mersz neki rossz hírt vinni, nem mered neki megmondani az igazságot mert félsz a reakicójától
- öngyilkossággal fenyegetőzik
- érzelmileg zsarol
- gyakran érez ürességet, és erről be is számol
- színpadias, drámai
- nem lehet mellette lazítani, soha nem tudhatod, mi következik
- ha le akarsz lépni, okolni kezd és fenyegetőzik, hogy tönkreteszi az életedet
- már jó előre eltervezi, hogy később mivel tartson sakkban
- túl sok figyelmet követel
- új ismerőseihez túl gyorsan kötődik, először bálványozza, majd szidja őket
- gyakran hazudik és nem vállalja érte a következményeket
- sokáig őrizgeti sérelmeit, hogy a legváratlanabb pillanatban hozzád vágja
- soha nem bocsát meg, csak azt állítja, de sérelmeit fegyverként használja egy vitában, és a legtöbb vitát ő maga kelti
- előfordulhat, hogy magának okoz fizikai fájdalmat
- minden kapcsolata keserű és nehéz
- mindig úgy állítja be, ha elhagyják, hogy ő lépett ki a kapcsolatból
- imád pletykálkodni, hogy izgalmat érezzen
- állandó csodálatra vágyik, de amit visszaad ezért, az nem őszinte
- függőségben szenved
- képtelen az elengedésre
- képtelen az önkritikára
- képtelen a változásra
- szeret beteg lenni vagy azt állítja, hogy beteg, meglévő betegségeit eltúlozza, hogy sajnálják és ezzel kapjon energiát
- mindig nagyobb a baja, mint másnak
- szélsőségesen, akár percenként váltakozik a hangulata
- felelőtlen
- képtelen családi egységet, harmóniát teremteni
- féktelenül költi a pénzt
- könnyen befolyásolható ugyan, de utána ezt ellensúlyozza kellő manipulációval
- nem stabil az énképe, végletesen elégedetlen önmagával
- érzelmi űr van a lelkében
- állandó szorongás, depresszió kíséri az életét
- gyakran látszik rajta, hogy nem boldog, de ha rákérdezünk miért nem, mindig más a hibás
Remélem, hogy több férfiszemet felnyitottam ezzel, és persze labilis nők közelében élő nőkét is.
Ezzel az írásommal szeretnék hozzájárulni a tornyok omlásához.
Aki úgy érzi, ilyen személyiség közelében él, nem önmaga ura, befolyás alatt áll és nem tud kitörni, keressen meg, van erre oldás, terápia, és ha egy külső, objektív embertől hallja a visszaigazolást arról, amit régóta sejt és érez, könnyebben elengedi az ilyen személyt az életéből, hogy végre szabad lehessen és egy boldog, beteljesült életet választhasson. Ugyanis a labilis mellett eddig nem volt választása.
FÉRFIAK KÖZÖTT IS VAN BORDERLINE.
EGYÁLTALÁN NEM RITKA ESET!
E
eszter888fenyhozo999@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenloelosztas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414108911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása