2019. ápr 10.

SZERETET MÁSODIK LÉPCSŐFOK

írta: Eszter 777
SZERETET MÁSODIK LÉPCSŐFOK

SZERETET MÁSODIK LÉPCSŐFOK
/lólépés az előző után , meg kell ugrani /

Az önzés azért nehéz téma, mert az emberek mindannyian azt hiszik magukról, ők nem önzők. Az önzés szó fogalmával sincsenek tisztában, és OLYAN DOLGOKRA FOGJÁK RÁ, HOGY ÖNZÉS, MELYEK NEM AZOK, olyan dolgokat tartanak önzetlennek, melyek VALÓJÁBAN AZ ELVÁRÁSOKNAK VALÓ MEGFELELÉS MIATT CSUPÁN EGY SZÍNJÁTÉK, és maga az önzetlennek magát gondoló illető sem tudja, hogy cseppet sem önzetlen, csupán megfelelni akar.

Az önzetlenség ott kezdődik, hogy nem megfelelésből teszel meg valamit, hanem azért, mert adni akarsz. Nem vársz érte cserébe semmit, csupán adtál, és ha kapsz, azt azonban el tudod fogadni.
Az önzetlenség ott kezdődik, amikor előhívod a benned rég eltemetett VALÓDI SZERETETET, mely életed egy pontján ELTÖRÖTT, ÉS AZÓTA OLYAN VAGY, MINT AKI CSAK SZEREPET JÁTSZIK... és ezzel te magad sem vagy tisztában. Mert bármit adsz, cserébe vársz valamit... hiába, hogy nem mondod ki, hiába hogy magadnak is hazudsz... ELVÁRÁSOKKAL VAGY TELE, ÉS HA NEM ADJÁK, AMIT VÁRSZ, TÁMADNI KEZDESZ, VAGY BEZÁRKÓZNI. Két véglet.

Amikor az önzetlenséget megérted, akkor érted meg az önzést is. Mert az önzés feltűnően normális, az önzetlenség észrevétlen és álruhában jár.
Amikor nem az motivál, hogy mindent a magad tükrében láss, hanem az érem másik oldalát is képes vagy megnézni, és egyáltalán ÉRDEKEL, HOGY A MÁSIK EMBER MIT AKAR.
Mit érez. Mire van szüksége. TISZTELETBEN TARTOD A DÖNTÉSEIT. AZ ÉRZÉSEIT. A KÉRÉSEIT. A SZABAD AKARATÁT.

Nem az motivál, hogy te mindent megkapj, hanem az, hogy adj és ne elvárásokkal tedd mindezt, mert AZOK AZ IGAZÁN ÖNZŐEK, AKIK ADNAK UGYAN, DE MINDIG ELVÁRNAK VALAMIT CSERÉBE. REJTETTEN VAGY KIMONDOTTAN.
Amikor adsz, akkor kapsz, de nem úgy, ahogyan várod.
Fogadd be a SZERETETET AKKOR IS, HA PÁNCÉLBAN ÉRKEZIK.

Áldás
E

Szólj hozzá