2020. máj 21.

A VÁLTOZÁS BENNED VAN

írta: Eszter 777
A VÁLTOZÁS BENNED VAN

Elnyűtt lakás, virágos tapéta, a folyosóról nyílnak a szobák. Enyhe dohos szag terjeng, de megszoktad, enélkül valami hiányozna az életedből, no meg a húsleves, mely az örök vasárnapi menü…  Sül a rántotthús /összefut a nyál a szádban/, a konyhából a nagymama dudorászása hallatszik, ahogy édesanyáddal beszélget arról, mi történt a gyárban a héten. A konyhában a falra szerelve egy tévé zajong, a szokásos műsor az egy csatornán.. ma nincs adásszünet. Az udvarra készülsz, a skacokhoz, és végigméred magad a tükörben. Jól festesz, úgy ítéled meg, de kicsit bénán, a hajadat máshogy képzeled el… hosszabban, fényesebben, és csak hetente egyszer mostok hajat, mert a samponból mindenkinek jutnia kell. /WU2, a klasszikus  /. Két forint van nálad, az pont elég lesz.

A farmerod zsebébe nyúlsz, és megtapintod a vastag, jó sok anyaggal megpakolt pénzérméket. Még nem tudod, hogy húsz évvel később fele ilyen vékonyak lesznek és kétszer ilyen nagyok, és a két forint az kétszáz forint lesz, majd kétezer forint…

Bekiáltasz a konyhába, hogy lemész a térre, és nyakadba akasztod a kulcsot…

Ismerős?

Ugye? 

Hát persze, hogy az. Hacsak nem 1990 után születtél, a klasszikus választóvonal, a genszterváltás időszaka után, amikor szükségszerűen felváltotta a szocializmust, és egy még keményebb rendszert hozott, mely éppen most, napjainkban hullik darabjaira… mert a világ fejlődik és a fejlődést semmi sem állíthatja meg.

Mégis, sokszor gondolsz vissza ezekre az időkre. A fenyőmikire, és a deákbillre, az Eddára /ó istenem, még mindig annyira szeretem/, a Bonanzára, a Depeche Mode-ra, a nagy bulikra, melyek éjfélkor értek véget, és a diszkó mögötti első csókokra. A változó világra… a szüleidre, akiket alig láttál, de vasárnap mindig, mindig ott főtt a húsleves, sült a rántotthús, és a fenyőmiki a rádióból szólt, váltakozva a Hair-el és a Jézus Krisztus Szupersztárral…

A szüleidre, akiknek soha nem fordult meg a fejükben, hogy MÁSKÉNT IS LEHETNE ÉLNI. Vágytak rá, beszéltek róla, mi van máshol, mi van NYUGATON /ahol már nem olyan jó, mint rég.../.

Beletörődtek abba, hogy nem tudnak változtatni.. MI TUDUNK, ÉS ŐK TUDTÁK EZT, mert amikor a rendszer, a szocializmus összeomlott és az életük is a miénkkel,akik ekkor tinik voltak, akkor ELINDULT A VÁLTOZÁS KÉNYSZERE, ÉS A VÁLTOZÁS SZELE IS.

Wind of change.. nem értettem teljesen, mi történt akkor, de sírtam, amikor először meghallottam a Scorpionstól, és amikor láttam a tévében a képeket, hogy a berlini falat lerombolta A NÉP.

Akkor már tudta a világ, ez következik most. A szabadság korszaka és nekünk meg kell tanulni szabadnak lenni. Akkor, amikor a berlini fal leomlott, arra gondoltam: bárcsak mi magyarok is ilyen tökösek lennénk 

Hát vagyunk, fénytestvérek, ebben biztos vagyok, mi is falakat rombolunk le, de okosabban és bölcsebben.

Ha a képzeletbeli történelemkönyben előrébb lapozunk, amikor mi még nagyon kicsik voltunk és a szüleink sorban álltak a banánért, még voltak élelmiszerjegyek forgalomban, és minden fillért keményen be kellett osztani, akkor megértheted, miért is sulykolták belénk: NEM LEHET VÁLTOZTATNI A VILÁGON, MERT ILYEN ÉS KÉSZ. EZT DOBTA A GÉP ÉS ÖRÜLJ, HOGY VAN A FEJED FELETT FEDÉL.

Mi már többet akarunk ennél és a gyerekeink még ennél is többet. Számukra mindez már csak történelem….

De azért a Csókkirályt ők sem felejtik el  Szeretik azt a korszakot, ahogy én is, ahogy te is, mert ami jó, azt megőrizzük az utókor számára, ami időtálló, az sosem veszik el.

Összefésüljük a 21. századot és a 20. századot csodás alkímiában, és azt tartjuk meg, ami jó, és kisöpörjük, ami rossz mert ez itt a

VÁLTOZÁS SZELE. 

Mérföldkövek, és minél közelebb vagyunk önnön MAGunkhoz, annál erősebbek a szerek. Az Esemény az újjászülető, fejlődő, megvilágosodó emberiségre vár, hogy képesek legyünk befogadni a rezgését, és az átalakuló világban felvenni a gyorsuló idő és a gyorsan változó tér ritmusát.

Olyan ez, mint egy tánc. Lassan indult, egyedül, majd egyre gyorsult és most már nem egyedül táncolunk, hanem egymással és az Univerzummal, az energiával és a csodákra rácsodálkozó emberek megértik, a csodák bennünk vannak és körülöttünk öltenek testet.

Ezt egy tavaly előtti szertartás leírásából másoltam ki Nektek, a Legvidámabb Barakk Szerből, és nagyon aktuális éppen most, maikor erőre és hitre van szükségetek.
Igen, most vagyunk a legközelebb ÖnMAGunkhoz. A karantén pedig megvéd attól, hogy ettől el legyetek újra terelve.

Kitartást Mindenkinek
Áldás
E

Szólj hozzá